Förbered 10 Min Lätt att tillaga Portioner 4
Tillagningstid 27 min
Ingredienser1 burk av Patak's Tikka Masala sås. 120g blandad paprika, tärnade 110g grön zucchini, tärnade 120g svamp, delade 110g broccoli 2 msk olja 5g koriander, finhackad Salt, enligt önskemål ris eller roti (indiskt bröd) till serveringen Tillagning- Häll i oljan i en stekpanna. Lägg i paprikan samt svampen och stek i 2 minuter.
- Lägg i zucchinin samt broccolin i stekpannan.
- Häll i burken med Patak's Tikka Masala sås i stekpannan.
- Lägg på locket och låt puttra i cirka 20 minuter.
- Salta enligt önskemål och dekorera med hackade koriandern.
Pataks.co.uk |
Förbered 35 Min Lätt att tillaga Portioner 4
Tillagningstid 1T 45 min
Ingredienser8 krossade vitlöksklyftor 1 finriven fingerstor ingefära 2 tsk gurkmeja 800g lammben, tärnad i portionsstorlek 3 msk vegetabiliskolja 10-12 curryblad 1 lök, finhackad 450ml lammfond 1 potatis (medium), skalad och tärnad i större klyftor 250ml kokosmjölk 2 tsk tamaraindpasta ris eller roti (indiskt bröd) till serveringen Till kryddmixen1 msk korianderfrön 2 tsk fänkålsfrön 1 tsk kumminfrön 6-7 torkade Kashmiri chillin(eller mild torkad rödchili), utan stjälkar TillagningBlanda vitlöken tillsammans med ingefäran, gurkmejan lammköttet i en stor skål, låt sedan allt merinera tillsammans i kylskåpet i minst 1 timme men gärna upp till 1 dygn. stek under omrörning kyddmixingredienserna i en torr stekpanna över lågt värme i cirka 12 minuter. När aromerna framstår från de olika fröerna så är de klara. Låt kryddmixen svalna för att sedan mala kryddmixen till pulverform med hjälp av en kryddkvarn eller en mortel. Ta fram en kastrull (gärna en som tål högvärme) häll i olja och värm oljan under medel hög värme. Häll i currybladen samt löken och låt de stekas under omrörning i cirka 15-17 mintuer. När löken börjar få färg så är det dags att lagg i lammköttet för att stekas tillsammans med löken i ytterliggare 10 minuter. Häll i kryddmixen och höj öka värmen under konstant omrörning. Häll i fonden och krydda tills att du nöjd. Låt allting koka för att sedan sänka värmen så att grytan puttrar Lägg på locket och låt grytan puttra i cirka 40 minuter. Rör om i grytan efter cirka 20 minuter. Häll i potatisen och låt grytan fortsätta kokas i cirka 15 minuter. Häll i kokosmjölken och tamarindpastan, höj värmen och låt grytan kokas i cirka 15 minuter utan lock för reducering. Servera med ris eller varm Roti
bbcgoodfood.com |